Koncert med Tango !

14
AUG

Dato Fredag d. 14. august 2020, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted Kirkepladsen, 4220 Korsør
Medvirkende
Jutlandia Saxofonkvartet
Pris
Gratis

Kom til en festlig sommerkoncert med den dygtige Jutlandia Saxofonkvartet !

Ved koncerten i Sankt Povls præsenterer Jutlandia Saxofonkvartet et program med musik fra tangoens historie. Kvartettens barytonsaxofonist stammer fra Argentina og har præget kvartetten, så tango har været en fast bestanddel igennem alle årene. I 2019 drog kvartetten på turné til Argentina, hvor kvartettens musikere sugede den alvorsfulde, energiske og passionerede musik til sig. Kvartetten glæder sig til at præsentere tangoen i et spæn, der rækker helt fra 1900 til i dag.

Musikerne er Henriette Jensen, sopransax; Claus Olesen, altsax; Kasper Hemmer Phil, tenorsax og Florián Navarro, bas sax.

Saxofonen er fortsat lidt en outsider i den klassiske verden, men i 1996 var det at spille ‚klassisk saxofon‘, om muligt, mere bizart end det er tilfældet i dag. At fire unge saxofonister på den tid skulle mødes i miljøet omkring Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, trodsede enhver statistisk sandsynlighed. „Tegnet“ var ikke til at tage fejl af og Jutlandia Saxofonkvartet blev dannet. Kvartetten udviklede sig hurtigt et travlt ensemble og er det den dag i dag. Kvartettens profil har alle dage været bred og rummer både det traditionelle repertoire for besætningen, såvel som bearbejdelser af klassiske og moderne værker, samt helt ny musik, ofte skrevet specielt til ensemblet.

Koncerten er gratis - som følge af COVID19 skal vi fortsat holde afstand, spritte af og passe på os selv og hinanden. Dørene åbnes kl. 19.30

Ophavsret: