Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Korkoncert med et strejf af efterår

28
OKT

Dato Mandag d. 28. oktober 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Kirkepladsen 16, 4220 Korsør
Medvirkende
Ensemble Corvinus

Efterårets koncert med koret Ensemble Corvinus i Skt. Povls Kirke byder på danske efterårssalmer, smuk svensk korlyrik af Wilhelm Peterson-Berger og endelig kirkelige korklassikere fra renæssancen af Anerio, Tallis og Palestrina.

Ensemble Corvinus er et projektkor hjemmehørende i Slagelse med 18 medlemmer, som mødes i koncentrerede forløb op til koncerterne. Navnet refererer til Hans Mikkelsen Ravn 1610–1663 (på latin Johannes Michaelii Corvinus), der var skolemand, litterat og musikteoretiker. Ravn tog eksamen fra Slagelse Lærde Skole i 1631. Senere var han i en årrække rektor samme sted med ansvar for skolens dengang berømte kor. Hans bog Heptachordum Danicum fra 1646 er et af de første betydningsfulde musikhistoriske og musikteoretiske værker i Danmark.

Koret ledes af Torben Bech Schnedler, der er uddannet i kirkemusik (orgel) fra Det Jyske Musikkonservatorium og i korledelse fra Syddansk Musikkonservatorium. Han har i en årrække ledet kor her i landsdelen og dirigeret både store og små koncertprojekter - lige fra messer af Vivaldi, Mozart, Rossini, Dvorak og Duruflé til børnekorsstævner.

Ophavsret: