Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Litteraturkreds

10
DEC

Dato Tirsdag d. 10. december 2019, Kl. 09:30 til kl. 11:00
Sted Sankt Gertruds Hus

Findes der noget bedre end en varm kop kaffe eller te, en god bog og nogle at dele det hele med?

Decembers bog er Karen Blixens novelle ”Babettes gæstebud”, udgivet i 1952 i ”Skæbneanekdoter” og filmatiseret af Gabriel Axel i 1987. 

Novellen om den franske flygtning Babette, der er strandet i et afsides norsk sogn, er en fremragende fortælling af forfatteren, Karen Blixen, der er helt i særklasse.

Handlingen foregår i 1870’erne i en nordnorsk landsby, hvor menigheden lever et religiøst og spartansk liv. To gammeljomfruelige søstre opretholder menigheden efter deres afdøde far, der var provst, og har godhjertet taget den franske flygtning i huset. - Babette var i sit hjemland en tilbedt gourmetkok, men i det beskedne norske samfund var der ikke umiddelbart mulighed for, at hun kunne udfolde sin madkunst. Men så skete der noget, der henførte alle i grad af salighed.

Bøgerne kan lånes i Sankt Gertruds Hus ca. en måned før hver enkelt litteraturkreds. Bøgerne ligger i vindueskarmen på 1. sal, og man noterer sit navn, adr. og tlf.nr. på udlånslisten, når man tager en bog.

Vedr. aflevering er det vigtigt, at man afleverer umiddelbart efter drøftelsen af bogen. Hvis man er forhindret på selve dagen, kan man inden tiden aflevere bogen, hvor man hentede den og notere, at den er afleveret. – Hvis man ikke når dette, skal man en af de nærmeste dage aflevere bogen på biblioteket og sige, at det er til Litteraturkredsen i Skt. Gertruds Hus, vi hæfter nemlig for bøgerne, så det er i alles interesse.Ophavsret: