Præstens ord marts 2019

En ny begyndelse

En ny begyndelse kan være mange ting. I kirken handler det tit om nye begyndelser. Når et barn bliver født, bliver samtidig to mennesker forældre, og i kirken døber og velsigner vi det lille barn. Alt er blevet nyt og pludselig har man et stort ansvar og en ny stor kærlighed til den lille skabning. Det er en ny begyndelse. Konfirmationen var engang begyndelsen på voksenlivet, i dag snarere et udtryk for at den unge kan træffe sine egne valg, og så selvfølgelig bekræfter sin dåb. Vielsen er begyndelsen på ægteskabet og endelig tager vi også afsked med vore kære i kirken, og et nyt liv begynder nu uden dem, med sorgen og savnet i hjertet, men også med alle de gode minder og taknemmeligheden for det liv vi fik sammen. Det liv som nu må begynde på ny uden den vi savner. Det nye kan være tungt at bære. Hele livet er fuld af nye begyndelser. Venskaber dannes og brydes, vi skifter job, tager måske en ny uddannelse.
Jeg er selv begyndt på noget nyt dette spæde forår, som sognepræst ved Sankt Povls Kirke, og jeg og min familie glæder os meget til at flytte til Korsør og blive en del af byen og kirken. 
Foråret er også en ny begyndelse. Alt det der var dødt og koldt hele vinteren, vækkes nu til live igen. Livet begynder på ny. Foråret overrasker mig hvert år. Solsorten der synger på byens tage. Solens stråler der begynder at varme kinden lidt. Først vintergækker og erantis og inden længe står skoven fuld af anemoner. Det er som om jeg oplever det for første gang hvert år. Alt bliver nyt. Det skønne forår. Det er som om, jeg hvert år har glemt, hvor dejligt det er.
Nu kan vi heldigvis igen synge salmer og sange om foråret: ”Nu titte til hinanden, de favre blomster små” og ”Nu vågne alle Guds fugle små”. Dem skal vi synge i den kommende tid i Sankt Povls Kirke, og sammen glæde os over foråret og over, at alt er blevet nyt. På ny.

Men endnu er foråret kun lige kommet i gang. Foråret er i horisonten. Det spæde forår i marts måned. Digteren Morten Nielsen har skrevet et smukt digt om det spæde forår i horisonten, som jeg vil dele med jer, og samtidig ønske jer alle et godt forår

”Verden er våd og lys
himlen er tung af væde
Hjertet er tungt af lykke
lykkeligt nær ved at græde.”

Jesper Marbæk Christensen

Præstens ord februar 2019

FARVEL

At sige farvel
kan være slemt
men at sige
på gensyn er mere nemt.
(fra digtsamlingen "På Tørresnor")

Er du god til at sige farvel?
Har farvel en tid? Er det nemmere som ung at råbe farvel! Eller bliver man bedre som ældre til at sige farvel?
Har du det slemt, når du står over for et andet menneske, og skal sige farvel? Et svært farvel kan være, når du står ved en kær persons kiste, og skal sige et sidste farvel.
Et farvel kan gives på mange måder gennem livet. Til klassekammerater, venner der skal flytte, umulige kærester, til kollegaer. Husker du at sige farvel om morgenen til din kære inden I skilles?
De fleste af os siger hellere "Hej" eller "Vi ses" ....det er ikke nemt at sige farvel, for det minder os om "vores endelighed". Det virker så meget nemmere, hvis vi kan putte en slags på gensyn ind i vores farvel. Snyder vi os selv eller andre hvis vi ikke giver et ordentligt farvel? Måske skal du blive bedre til at bruge ordet farvel? Farvel er et udråbsord; imperativ af fare og vel "gid du må fare vel,"`Gid det må gå dig godt". 

Det er nu tid til, at jeg som vikarpræst takker af. Fredag d. 8. februar er min sidste arbejdsdag ved Sankt Povls Kirke. Tak til alle Jer, der venligt tog imod mig, og til alle Jer der brugte mig som præst. Jeg forlader Korsør med mange dejlige minder,

TAK og FAR VEL

Christina Wildfang Andersen
Vikarpræst

Præstens ord januar 2019

Nytårsbøn:

Herre,

tak for året der er gået,

og året der skal komme.

Lad det nye år blive en velsignelse for os

så vi kan finde lykke og nyde det gode vi har fået.

Vi ved at alt har sin tid: fødsel og død,

gråd og latter, kærlighed og had.

Lad evigheden dreje med i det nye år

så vi ser livet, hører latteren og mærker kærligheden.

Det beder vi dig om,

Herre over tid og evighed.

Amen.

Kontaktoplysninger

 

Sociale links