Skt. Povls Kirke søger ny præst

Begge vores præster har valg at forlade os! Den ene har fået nye og spændende opgaver som provst i Næstved og den anden går på fortjent pension efter 22(23) år. Derfor bliver stillingen som kirkebogsførende præst meget snart slået op i præsteforeningen. Følg med i processen, som kan virke lang; et stillingsopslag består af to dele: den formelle del, som biskoppen tager sig af, og den mere uformelle salgsbeskrivelse, som menighedsrådet har indflydelse på. Den uformelle del beskriver sognet og livet i sognet: 

"Skt. Povls Sogn rummer en stor bykirke med mange kirkelige handlinger og et højt aktivitetsniveau; et nyrenoveret sognehus, Skt. Gertruds Hus. Skt. Povls Sogn driver i fællesskab med Halskov Sogn Korsør Kirkegård. Kirkegården, der også omfatter kapel, ligger tæt på Skt. Povls Kirke. Størstedelen, ca. 75 % af begravelseshandlingerne sker fra kapellet.

Der er et meget aktivt kirkeligt liv i sognet. Menigheden lægger vægt på en nutidig og vedkommende forkyndelse af evangeliet, der tilgodeser alle aldre, og bruger kirken i mange af livets vigtigste begivenheder; der er årligt 3-4 hold konfirmander.  Ud over højmesse hver søndag og på helligdage gennemføres der gudstjenester på et nærtliggende plejehjem. En gudstjeneste under åben himmel på Korsør Fæstning i forbindelse med Maritime Kulturdage, og lejlighedsvis friluftsgudstjeneste i Kongegaarden, regionalt center for kunst og musik. Herudover har den ene af kirkens præster med succes gennemført gudstjenester på en lokal bodega.

Kirken er meget synlig i byens liv og nyder megen goodwill. Kirken tager aktivt del i byens kulturelle liv, med bl.a. City-Evenings, Maritime Kulturdage og samarbejder med bl.a. FDF, De grønne pige spejdere, kunst- og kulturforeninger og lokalhistoriske foreninger. Kirken har i flere år deltaget i Roskilde Stifts ”Kirke på vej”. Skt. Povls Sogn er i det hele taget et sted med mange muligheder for at være kirke og bringe kirkens budskab længere ud.

Menighedsrådet består af lige dele nyvalgte medlemmer og medlemmer, der har taget en periode mere. Der har i en længere årrække ikke været kirkelige fraktioner i menighedsrådet.

Som kirkens nye præst bliver du en del af et fællesskab med 2,25 præst, 1 kordegn, 1 organist, 1 kirke- og kulturmedarbejder, 2 kirketjenere samt 11 menighedsrødder. Herudover medvirker et stort antal frivillige aktivt ved gudstjenester, kirkelige handlinger og andre aktiviteter i og omkring kirken. Der bliver ikke udgivet et kirkeblad, men kirken er meget aktiv på de sociale medier og lokale aviser.

Boligen på 254 m2 er opført 2007 og ligger i Korsørs smukke gamle bydel, tæt ved kirken, badestrand, lystbådehavn og skov. Skoler, børneinstitutioner og fritidsmuligheder er alle i gåafstand. Til boligen hører en hyggelig og overskuelig byhave. Korsør ligger tæt på E20 og togstation med halvtimesdrift.

Vi tilbyder dig:

  • Et fællesskab i form af ens tor og bredtfavnende menighed
  • Engagerede kolleger der brænder for opgaverne
  • En arbejdsplads med en uformel omgangstone og godt humør
  • Høj grad af selvstændighed
  • Et engageret menighedsråd, som er åben over for nye tiltag

Vi ønsker en præst som:

  • Har lyst til at bo i Korsør og vil være en del af det lokale miljø
  • Er en nærværende formidler af evangeliet
  • Har lyst til samarbejde.
  • Kan møde og rumme mennesker i mange situationer.
  • Har lyst til at gå foran ad nye veje."

 


Stillingen vil blive opslået i Præsteforeningens Blad efter Påske.

Præsteboligen

Den kommende kirkebogsførende sognepræst i Skt. Povls Sogn får dette byhus på 254m2 stillet til rådighed. Boligen, som er opført i 2007, er placeret kun et stenkast fra kirken og i Korsørs charmerende gamle bydel, som er nær både skov og strand. Skole, indkøbsmuligheder, daginstitutioner er alle i gåafstand. Til boligen hører en hyggelig og overskuelig byhave.

Korsør

Korsør er en hyggelig provinsby med ca. 7000 indbyggere, hvor skov og strand ligger lige udenfor døren. Korsør er placeret midt i Danmark, lige ved Storebæltsbroen med motorvejen og togforbindelse. Byen summer af liv og her lever mange passionerede ildsjæle, som gør byen til et paradis for både kulturelskere, sportsudøvere og naturfolk. 
Nyttige links til at lære mere om Korsør:

Sådan ansættes en præst

Kontaktoplysninger

 

Sociale links