Alting har en tid

Gratis oplæsningskoncert med skuespiller Thure Lindhardt og musiker Søren Gemmer lørdag d. 27. januar kl. 19.30 i Skt. Povls Kirke

'Alting Har En Tid' er det monumentalt dundrende udsagn fra den måske mest kendte passage i ‘Prædikerens Bog’, der er en central del af den jødiske visdomslitteratur. Teksten er eksistensiel, og sproget er poetisk og påfaldende moderne. En tekst, der står som en fjern, men samtidigt sært aktuel, forfader til de franske eksistentialisters undersøgelser af meningen med livet.
Thure Lindhardt og Søren Gemmer udfolder en kunstnerisk samlæsning, hvor tekstens poesi og drama, indhylles i og kommenteres af et fantasmagoria af elektro-akustiske lydbilleder, fremkaldt kvadrofonisk fra alle kirkens fire hjørner: Præpareret flygel, analoge synthesizere, genklange fra senromantisk klassisk og moderne musik samt moderne europæisk jazz i et improviseret hele. Og i midten af det hele Lindhardts distinkt nærværende læsning.
‘Alting Har En Tid’ blev opført første gang under Copenhagen Jazz Festival i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg.

Thure Lindhardt (1974) fik sit gennembrud i 2000 med spilleflmen ‘Her i nærheden’, hvor han spillede overfor Ghita Nørby. Han har siden medvirket i Ole Christian Madsens ‘Nordkraft’ og ‘Flammen & Citronen’, filmatisering af Dan Browns ‘Engle & Dæmoner’, Sean Penns ‘Into Te Wild’, samt TV-serier som Edderkoppen, Rejseholdet, Broen og Te Borgias, sidstnævnte overfor legendariske Jeremy Irons.
I foråret 2017 har Lindhardt udfoldet sin livslange interesse for forstå mennesket i dybden i dokumentarserien ’Tortur’ på DR TV, en opgave der falder i tråd med hans status af ambassadør for Dansk Institut Mod Tur - Dignity. Han er desuden aktuel i den britiske TV-serie ‘The Last Kingdom’ og kan i foråret 2018 opleves i komedien ‘Revisoren’ på Nørrebro Teater.

Søren Gemmer (1984) har i de senere år etableret sig som en markant personlig stemme på den danske scene for moderne jazz og improvisationsmusik. Han fk i 2013 en nominering som ‘Årets Nye Jazznavn’ ved DMA Jazz for sit debutalbum ’AT FIRST’, der blev fulgt op af ’THE LARK’ i februar 2016. På det seneste har Gemmer samarbejdet med den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM), guitaristen Gilad Hekselman og med forskellige projekter med DR Big Band i 2016 og 2017, blandt andet ved Palle Mikkelborg’s 75 års-fejring i DR’s Koncertsal og ved ‘Welcome Ofelia’ foran Skuespilshuset under CJF2016. Søren Gemmer er solistuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og modtager af arbejdslegat ved Statens Kunstfond i 2017. 

Kontaktoplysninger

 

Sociale links